If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1. Имаш ли катализатор?
2. Сипвал ли си добавка в горивото?
3. Кога последно сменя въздушния филтър?
Дим при яко настъпване имаше и при мен преди време. Слушал съм 1000000 тези.
Реално се оказа:
1. Некоректна работа на дебитомера (извън параметрите)
2. Некоректна работа на МАП-а
Моя съвет :
Свали мап сензора (черен датчик върху всмукателя с букса с 3 кабела захванат с болт 6 мм - ключе 10, измии го със спрей за чистене на нагари и т.н. и го сложи отново.
Качете колата на диагностика и пуснете реални и измити стойности на дебитомера и мап-а и гледайте какво става! При мен кривата на реалните стойности на дебитомера беше доста под очакваната (измита) стойност и въпреки това не даваше грешка. Смених го с друг за проба - О ЧУДО! Не само, че спря да пуши като локомотив, а и намали малко разхода и стана доста по-динамична.
п.п - ЕГР-то такива смрадове вкарва, че не е истина. Дори и след запушването му с 2 тапи още имаше мизерии вътре в мотора и 2 пъти мих МАП-а. Сега от 8 месеца се е закротила, ама до кога ли...
Виж това за МАП-а ще го направя, ама ме притеснява че някъде бях чел, че при такава манипулация ако е наред може да се скапе./може и да бъркам/ При теб как беше след почистването? Нещо промени ли се относно работата на мотора?
Аз пък ти казвам, че моята 147 на студено време не пушеше изобщо.
След Март започна да киха сажди....
При положение, че няма проблем с колата, не разбирам, защо се вкарваш в размисли и страсти - карай и се не бой
Аз пък ти казвам, че моята 147 на студено време не пушеше изобщо.
След Март започна да киха сажди....
При положение, че няма проблем с колата, не разбирам, защо се вкарваш в размисли и страсти - карай и се не бой
Не че се притеснявам нещо, а просто ми беше интересно на какво може да се дължи тая промяна. Каква е връзката със студеното време? Аз я карам моята вече трета зима и при сръчкване все е пропушвала /няма лято няма зима/
---------- Post added at 10:56 ---------- Previous post was at 10:43 ----------
Виж това за МАП-а ще го направя, ама ме притеснява че някъде бях чел, че при такава манипулация ако е наред може да се скапе./може и да бъркам/ При теб как беше след почистването? Нещо промени ли се относно работата на мотора?
Да промени се. Спря да забива и тръгна нормално.
Не ми свети чека.
Работи добре. Това, което си чел да не би да е било за миенето на дебитомера? Щот на мапа според мен нищо му няма след промивка.
За студеното и топлото имаше мисля някъде тема.
Свързано е с по-добро изгаряне на горивото - по-студен въздух - по-богат на кислород.
ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp
Да промени се. Спря да забива и тръгна нормално.
Не ми свети чека.
Работи добре. Това, което си чел да не би да е било за миенето на дебитомера? Щот на мапа според мен нищо му няма след промивка.
За студеното и топлото имаше мисля някъде тема.
Свързано е с по-добро изгаряне на горивото - по-студен въздух - по-богат на кислород.
Да може и за дебитомера да съм чел. Аз пробем със забиване нямам ама ще го понапръскам профилактично мапа. Мерси за споделеното инхо.
Шот забраниха цигарите
Сега сериозно.
Колега, да си сменил марката масло?
Може да са били задънени инжекторите и най-накрая да е прокарала.
В общи линии, няма за какво да се притесняваш.
Шот забраниха цигарите
Сега сериозно.
Колега, да си сменил марката масло?
Може да са били задънени инжекторите и най-накрая да е прокарала.
В общи линии, няма за какво да се притесняваш.
Да смених маслото преди около 2-2.5хил. До сега карах със Селения а сега сложих някакво Немско което ми го донесе приятел от Германия като ми го препоръча силно
Да смених маслото преди около 2-2.5хил. До сега карах със Селения а сега сложих някакво Немско което ми го донесе приятел от Германия като ми го препоръча силно
Начи моята трябва да е като чешко котле набутано с долнокачествени въглища!
Преди 3 хиляди минах от Селения ВР 5В40 на Motul X-clean 5W40! Мойта трябва да е окадила махалата!
п.п. - А спрете се да си правите експерименти с маслата за тая кола да не пълните темата продава части със заковали мотори, а?
Велинград е далече, иначе ти предлагам БЕЗПЛАТНА диагностика на твоята кола. Обзалагам се, че или дебиломера ти кляка (0019, карам си един в багажника) или МАП-а!
Имах СЪЩИЯТ проблем! Чат-пат пушеше, чат-пат НЕ! Особено на климатик!
Не си ми отговорил на въпроса пич - КОГА ЗА ПОСЛЕДНО СМЕНИ ВЪЗДУШНИЯ СИ ФИЛТЪР????????
ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp
Преди 3 хиляди минах от Селения ВР 5В40 на Motul X-clean 5W40! Мойта трябва да е окадила махалата!
п.п. - А спрете се да си правите експерименти с маслата за тая кола да не пълните темата продава части със заковали мотори, а?
Велинград е далече, иначе ти предлагам БЕЗПЛАТНА диагностика на твоята кола. Обзалагам се, че или дебиломера ти кляка (0019, карам си един в багажника) или МАП-а!
Не си ми отговорил на въпроса пич - КОГА ЗА ПОСЛЕДНО СМЕНИ ВЪЗДУШНИЯ СИ ФИЛТЪР????????
Въздушния филтър е сменен преди една смяна на маслото тоаст около 12-13 хил. Съгласен съм че трябва диагностика но тука няма къде. Интересното при мен е че 2години пушеше и от 2месеца без никаква интервенция от мен спря да пуши.
Въздушния филтър е сменен преди една смяна на маслото тоаст около 12-13 хил. Съгласен съм че трябва диагностика но тука няма къде. Интересното при мен е че 2години пушеше и от 2месеца без никаква интервенция от мен спря да пуши.
Ама хич отказвате да мислите.
Колата и преди и сега вероятно си е пипала маслото, но има масла, които горят без димни завеси, а също така има масла с присадки за "уплътняване".
Във всички случаи колата нито е по-добре, нито е по-зле.
Ама хич отказвате да мислите.
Колата и преди и сега вероятно си е пипала маслото, но има масла, които горят без димни завеси, а също така има масла с присадки за "уплътняване".
Във всички случаи колата нито е по-добре, нито е по-зле.
От както имам колата съм сменял маслото 4 пъти. През този период да съм долял не повече от 150гр. масло. Както го слога така и го изхвърлям. Мисля че звера не ми пипа маслото.
Аз имам опит с 2 броя - и двете пушат чернилка при натоварване и 2-те не горят масло
Все си мисля, че чистенето на МАП и дебитомер не е лоша идея. Ще пробвам скоро.
От както имам колата съм сменял маслото 4 пъти. През този период да съм долял не повече от 150гр. масло. Както го слога така и го изхвърлям. Мисля че звера не ми пипа маслото.
Въпреки това, друго смислено обяснение няма и ще разбереш дали е така, ако пак смениш маслото и колата пропуши.
По отношение на техниката, магическото мислене не дава отговори, а единствената причинно-следствена връзка е смяна на маслото и след това спиране на пушенето. Други интервенции доколкото разбрах няма.
Comment